Diamantmuseum in Antwerpen

Bezoek het Diamantmuseum in Antwerpen

Boek je hotels in Antwerpen makkelijk, voordelig en snel met BoekUwHotel.nl!

De Antwerpse bijnaam diamantstad is niet voor niks toegekend. Met de grootste diamanthandel ter wereld mag een diamantmuseum in Antwerpen natuurlijk niet op het palmares ontbreken. Het diamantmuseum van Antwerpen is dan ook het grootste en modernste diamantmuseum ter wereld en neemt je mee op een reis van de ontginning van ruwe diamant tot geslepen juweel via levendig beeldmateriaal, klank- en lichteffecten.

Het museum heeft een volledig bewaard slijpatelier van het begin van de 20ste eeuw binnenshuis waar de 4 bewerkingen voor het maken van een sierjuweel uitgebreid geillustreerd worden, tegenwoordig worden nog steeds dezelfde bewerking toegepast voor het maken van een diamanten juweel.

Behalve een prachtige uitleg over de creatie van diamanten beschikt het diamantmuseum in Antwerpen over 2 schatkamers met unieke diamantcreaties.

Praktische info Diamantmuseum Antwerpen

Openingsuren Diamantmuseum Antwerpen

- Openingsuren Diamantmuseum maandag en dinsdag: 10 – 17.30
- Openingsuren Diamantmuseum woensdag: Gesloten
- Openingsuren Diamantmuseum donderdag tot zondag: 10 – 17.30

Prijs Diamantmuseum Antwerpen

Prijs Diamantmuseum individueel bezoek: 6 €
Prijs Diamantmuseum groep +15 personen: 4 €
Prijs Diamantmuseum 12-25jaar: 4 €
Prijs Diamantmuseum -12 jaar: gratis

Perfecte replica van de Britse kroonjuwelen

Het Diamantmuseum in Antwerpen stelt enkele replicas van de Britse kroonjuwelen ten toon waar 2 van ‘s werelds grootste diamanten in voorkomen. De konningekroon met de befaamde Koh-I-Noor en de scepter van het Britse koningshuis met de Cullinan I of ook de Grote Ster van Afrika genoemd, zijn beide beroemde stukken die weliswaar niet origineel maar toch in Antwerpen kunnen aanschouwd worden.

Eigentijdse juwelen

Het ECC-tennisracket wordt ook in het Diamantmuseum bewaard samen met een heleboel bekende eigentijdse diamantjuwelen die hun weg naar het museum gevonden hebben. Een bezoekje meer dan waard.

Het Diamantmuseum staat garant voor een leerrijk en fonkelend bezoek. Meer informatie over Antwerpen vind je op volgende pagina’s:

- Bezienswaardigheden in Antwerpen
- Evenementen in Antwerpen
- Musea in Antwerpen
- Weer in Antwerpen
- Tentoonstellingen in Antwerpen
- Kerst in Antwerpen
- Oudejaarsavond in Antwerpen

No comments yet.
No trackbacks yet.